Projekt: EKA – matchmaking på businessnivå

Posted · Add Comment

Gillar du att se människor och bolag växa? Engagera dig i BBI!

Blekinge Business Incubator (BBI), är en av landets mer framgångsrika inkubatorer. Vi huserar löpande ett 30-tal nystartade, spännande innovationsbolag. Nu söker vi dig som kan vara en resurs till vårt BBI-nätverk där vi samlar personer med erfarenhet och kompetens tillsammans med affärsänglar.

• Besitter du en specifik erfarenhet och kompetens inom exempelvis företagande, sälj, marknad, ledarskap, styrelsearbete, ekonomi, finansiering eller teknik? Kanske inom en specifik bransch.

• Skulle du kunna tänka dig att dela med dig av din kunskap till teamet bakom ett nystartat innovationsföretag?

• Skulle du kunna tänka dig att investera i ett startup-bolag?

2013 tog vi initiativet till EKA-projektet – erfarenhet, kompetens och affärsänglar. Ett nätverk för investerare eller människor som vill stötta nya entreprenörer. Projektet finansierades av Tillväxtverket som även arrangerar nationella erfarenhetsutbyten mellan nätverk som erhållit finansiering.

 

Vad innebär det?

För att ge våra bolag bästa förutsättningar att utvecklas, växa och bli regionens blivande tillväxt- bolag vill vi matcha dem med dig som på ideell basis exempelvis kan ingå som en rådgivande resurs i en advisory board, styrelse eller träda in i rollen som affärsängel. Vi matchar
helt enkelt din kunskap och ditt intresse med något av företagens behov.

 

Hur går det till?

Under fyra tillfällen under ett års tid kallas du till en advisory board. Här medverkar även bolagets
vd och annan representant från bolaget, affärsutvecklaren från BBI – samt eventuellt ytterligare en resursperson. Vår målsättning är att efter ett års tid ha fått ihop ett dynamiskt team som är beredda att hoppa i ekan och ro åt samma håll.

Det finns inga ekonomiska åtaganden eller förpliktelser kopplade till att ingå i en advisory board – ej heller ställer vi krav på ett fortsatt engagemang. Allt bygger på att matcha ihop människor som vill vara med och bidra till Blekinges tillväxt – med passion och engagemang.

Engagerar du dig i startup-bolagen hos BBI kommer du att bli inbjuden till olika aktiviteter och evenemang på BBI. Är du en potentiell affärsängel är du förstås självskriven på våra investerardagar.

Anmäl ditt intresse till: anders@b-b-i.se.