Entreprenör från Blekinge tilldelas ÅForsk stipendie.

Posted · Add Comment

Stiftelsen ÅForsk har i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks utsett 10 entreprenörer som får ÅForsks Entreprenörsstipendie 2019. Stipendiet syftar till att stötta entreprenören att förverkliga sin affärsidé. Sent igår kväll under Sveriges Innovationsriksdag, som arrangeras i Karlskrona, avslöjades vilka entreprenörer som tilldelats årets stipendie. Ett av stipendierna gick till två entreprenörer som valt att utveckla sitt företag hos oss på BBI. Stort grattis Saleh Javadi och Sadegh Javadi i Energenium.

Saleh arbetade fram sin idé under sina studier på Blekinge Tekniska Högskola. En lösning som kombinerar artificiell intelligens med energieffektivisering för minskad energianvändning och konsumtion. Han arbetar nu med att kommersialisera lösningen med stöd från affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator.

– Vi har glädjen att på Sveriges Innovationsriksdag dela ut ÅForsks Entreprenörsstipendie till 10 stipendiater med entreprenöriellt driv och innovativa affärsidéer, säger Anders Snell, verkställande ledamot ÅForsk och fortsätter.

Entreprenörernas gemensamma nämnare är att de driver spännande och nytänkande företag som utvecklats inom det akademinära ekosystemet för innovation som inkubatorer, science parks eller innovationskontor vid högskolor och universitet. Tekniken- och tjänsterna som ligger till grund för de 10 utsedda entreprenörernas idéer har förankring inom forskning och utveckling med hög innovationshöjd.

ÅForsk Entreprenörsstipendie delas ut av ÅForsk på Swedish Incubators & Science Parks årliga konferens Sveriges Innovationsriksdag den 8 maj i Karlskrona. Stipendiet utgörs av 200 000 kronor.