Attractive Interactive säkrar en halv miljon dollar investering och global publicering av ”Paper Game”

Posted · Add Comment

KARLSKRONA, Sverige – 12 oktober 2018 – Den mobila spelstudion Attractive Interactive har i dagarna ingått i en överenskommelse tillsammans med den global investeraren/förläggaren Habby. Överenskommelsen omfattar en investering på en halv miljon dollar samt global publicering av deras kommande spel Paper Game. Med Paper Game kan vem som helst skapa sitt eget spel med hjälp av papper och mobil. Samtalen mellan Attractive Interactive och den asiatiska investeraren inleddes på Game Developers Conference, 2018.

Om Attractive Interactive:
Attractive Interactive är en spelstudio som utvecklar mobila spel med fokus på teknisk innovation. Företaget utvecklar för närvarande speltiteln Paper Game som har en planerad release under 2019. Attractive Interactive grundades i november 2017 av tre tidigare studenter från Blekinge Institute of Technology. Studion har sedan dess utökats sitt team med ytterligare en technical artist, en game designer och en 2D artist. Affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator och Gameport har stöttat företaget aktivt under förhandlingarna. VD Anders Cronholm är positivt över resultatet.

– Det är fantastiskt vad som händer i våra startupbolag inom Blekinge Business Incubator och Gameport. Under de två senaste åren har våra bolag attraherat över 9 miljoner SEK i internationellt riskkapital. Ett tydligt tecken på att vi har intressanta bolag med stor potential i Sverige och Blekinge.

– Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Habby, de har lång erfarenhet av mobila spel och delar vår vision om vad Paper Game kan utvecklas till. Med stöd från både Habby och BBI kommer vi att kunna leverera Paper Game till spelintresserade över hela världen, säger Pontus Björkberg på Attractive Interactive.

Om Paper Game:
Utvecklingen av Paper Game startade i februari 2017. Spelidén är att du ska kunna leka med speldesign och skapa egna spel genom att använda penna och papper i kombination med en mobil kamera. Paper Game utsågs till vinnare i Game Concept Challenge 2017 på Creative Coast Festival i Karlshamn och blev semifinalister i Nordic Game Discovery Contest 2017. Därefter har spelet och spelstudion utvecklats inom ramen för Blekinge Business Incubator och Gameport i Blekinge. Målet är att spelet ska släppas på en global marknad

För mer information besök www.attractive.se, https://habby.fun och www.b-b-i.se