Vill du ta Sveriges äldsta spelinkubator till en ny nivå

Posted · Add Comment

Nu söker vi en ny medarbetare med erfarenhet av spelbranschen till vårt affärsutvecklarteam på Blekinge Business Incubator (BBI). Den person vi söker kommer att få rollen som verksamhetsansvarig för den del inom inkubatorn som fokuserar på affärsutveckling av spelföretag – Gameport.

Om BBI och Gameport
Blekinge Business Incubator erbjuder stöd till nystartade företag i Blekinge län. Verksamheten har funnits sedan 2003/2004, och spelinkubatorn Gameport är en av Sveriges äldsta och mest framgångsrika spelinkubatorer. Verksamheten omfattar löpande 25–30 nystartsföretag, hur många av dem som är spelföretag kan variera. BBI är en fristående organisation som bland annat finansieras av det nationella inkubatorsprogrammet. Teamet består av 10 affärsutvecklare med olika spetskompetens och erfarenhet. BBI och Gameport är en del av det Svenska innovationssystemet.

Om tjänsten
PÅ BBI och Gameport arbetar vi i team samtidigt som handlingskraft och självständigt driv är en förutsättning. Vi arbetar utifrån ett ”growth mindset”, vilket innebär att vi ständigt utvärderar och utvecklar våra processer utifrån företagens behov. Som verksamhetsledare för Gameport kommer du att ha goda möjligheter att utveckla verksamheten utifrån egna tankar, idéer och erfarenheter, samtidigt är det viktigt att de utvecklingsinsatser vi gör främjar utvecklingen i de företag vi stöttar. Det ställer krav på lyhördhet, förståelse för mellanmänsklig kommunikation och ett visst mått av prestigelöshet. Vår belöning är det gnista som tänds i den som väljer att gå vidare med sin idé och förverkliga sina drömmar.

Din kompetens
Vi vill att du har minst 3 års erfarenhet från arbete inom spelindustrin och att du har ett väl utvecklat nätverk inom branschen. Vi ser positivt på om nätverket omfattar förläggare och såddfinansiärer eftersom stöd gällande finansiering är en viktig del av vårt arbete. Du bör ha god förståelse för hur B2C och B2B fungerar för spelmarknaden, både för PC/konsol och mobil. Det är en merit om du har erfarenhet av att starta och driva företag, att du har praktisk erfarenhet av att arbeta fram strategier för produkt- och marknadslansering, men också erfarenhet av att översätta dessa strategier till genomförbara operativa planer. Det är ett krav att du kommunicerar bekvämt och säkert i tal och skrift på både svenska och engelska.

En viktig uppgift för oss är att bygga ett kreativt och tillåtande community och en framgångskultur där företagen och vårt övriga kontaktnät kan finna en plats för inspiration, kreativitet och utveckling. Därför är det ett plus om du har erfarenhet från arbete i community. Det är också meriterande om du har kännedom och erfarenhet av verktyg inom Business Model Canvas/Lean Canvas, SCRUM/KANBAN samt erfarenhet av bidragsansökningar. Ytterligare språkkunskaper så som spanska/ryska/kinesiska är ytterligare ett plus.

Har du frågor eller är intresserad av att söka tjänsten kontakta:
Johan Toresson johan@gameport.se, eller Anders Cronholm, anders@b-b-i.se, 070-821 72 72