Är du nyfiken på BBI´s spelinkubator Gameport?

BBI-kontoret i Karlshamn har av flera anledningar kommit att bli ett viktigt tillhåll för nystartade spelföretag. Just därför har vi valt att låta Karlshamnskontoret gå under namnet ”Gameport”. En plats för personlig utveckling och kreativa samarbeten.

Kontoret ligger i nära anslutning till spel-, media- och grafikutbildningarna på Blekinge Tekniska Högskola och många spelintresserade som vill skapa något eget samlas här. På kontoret arbetar flera affärsutvecklare som har kunskap om spelbranschen och erfarenhet av att starta spelföretag. Till exempel var det här som spelföretaget Tarsier Studios startades och Mattias Nygren som en gång var VD för Tarsier har valt att komma tillbaka till Karlshamn för att hjälpa fler spelföretag att utvecklas. Johan Toresson arbetar också som affärsutvecklare på Gameport. En viktig del i hans arbete är att nätverka i spelkretsar och synliggöra Gameport i branschen.

Du kan läsa mer om både Johan och Gameport i denna artikeln på PCGamesN.com


Stöd unga entreprenörer – ”Unga Ekar”

För ett år sedan startade vi projektet ”Unga Ekar” med syfte att motverka ungdomsarbetslöshet och samtidigt främja ung företagsamhet. Vi bestämde oss helt enkelt för att kavla upp ärmarna och agera konkret för att förbättra de ungas situation i Blekinge!

Är du engagerad i ungdomars utveckling kan du vara med och stötta ungdomsföretagen genom att ge ett bidrag som hjälper dem att komma igång. Det är enkelt, maila ditt namn och det belopp du vill stötta med till ungaekar@b-b-i.se. Pengarna går helt och hållet till ungdomsverksamheter med potential. Utöver det ekonomiska stödet får ungdomsföretagen coachning från våra affärsutvecklare på BBI.

Läs mer om projektet här >>

Se filmen ”Unga Ekar”>>All Binary – ett av Sveriges hetaste startups 2014

För nionde året i rad utser Internetworld Sveriges hetaste digitala entreprenörer. BBI-företaget All Binary finns med på årets lista. Grattis All Binary!!

Se hela listan här >>


Utveckla företaget med hjälp av din affärsmodell

Idag skapar vi affärsplaner på Inkubatorn. Workshop i Business Model Canvas – ett perfekt verktyg för att hålla sin affärsplan aktuell och levande. Det är också en bra modell för att utvärdera sin verksamhet för att finna områden med potential eller behov av förbättring.En gång om året bjuder vi in vänner, samarbetspartners och intressenter till BBI-dagen för att få tillfälle att berätta om allt spännande som är på gång i inkubatorn. Vad glada vi är för att det blev fullbokat i år igen!

Vi hoppas att ni hade trevligt, att maten smakade och att vi lyckades inspirera med QR-sagor, Digital materia, presentationer om produkter och processer med världspotential, tips om hur man får det att låta som snö eller hur man blir snabbare i trappan för ökad innovation och lönsamhet och mycket mer…

Stort tack för att ni besökte vår dag, hoppas att vi ses igen nästa år!