Företagens framgångar firas med tårtkalas

Några av företagen på Blekinge Business Incubator har haft framgångar värda att firas. Då är det på sin plats med tårtfika och bubbel.


Företag från Gameport berättar om egenföretagande i spelbranschen på DreamHack

Hur gör man egentligen när man vill starta en egen studio? Vad ska man ha för utbildning, och vad ska man göra under den? Hur beräknar man scope till sitt första spel? Tre företag från Gameport berättar om sin resa - Martin Sundberg (Gatling Goat Studios), Robin Hjelte (Forgotten Key) och Tobias Kärrman (Number TwentyFive Entertainment). Johan Toresson, Affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator finns också representerad i panelen.

Dreamhack, Game Talk Stage, Lördag 27 september kl. 16.15


Cinematik belönas för sin utveckling inom sälj i BBI Sales Academy Best in Class Award

Under våren har flera av företagen på Blekinge Business Incubator utvecklat säljkunskaper och säljprocess inom ramen för BBI Sales Academy. Den 12 september hölls en avslutande träff – ”BBI Sales Academy Best in Class Award”.

Berndt Carlsson, Vd för AREFF och Styrelseledamot i Krigskassa inledde kvällen med en föreläsning om AREFF´s tillväxtresa. Därefter fick deltagande företag möjlighet att kort men övertygande berätta om hur de utvecklat sitt säljarbete under och efter kursen. En jury utvärderade presenterade bidrag och belönade det företag som gjort den ”största utvecklingsresan i sitt säljarbete” med ett utvecklingsbidrag på 5 ooo kronor. Prissumman stod det världsledande kabeltätningsföretaget Roxtec för och priset delades ut av Roxtec´s Executive Vice President Product and Marketing, Ola Weidenberg.

Johan Cederholm och Mikael Berglund från Cinematik blev till slut det företag som tog hem priset efter att ha övertygat juryn med omfattande och lättöverskådlig statistik från de senaste månadernas säljarbete samt en insiktsfull och ärlig analys över mer eller mindre lyckade insatser. ”De har fattat hur de kan ta tillvara och dra nytta av statistik från säljarbetet för att bli mer träffsäkra och de har redan nu ett tänk och ett arbetssätt som kommer att kunna växa i takt med företaget, menade juryn”.

Läs mer om cinematik här >>


Gameport partner till DreamHack 2014


BBI’s spelincubator Gameport och ett flertal av dess spelföretag är strategiska partners till årets Dreamhack som hålls i Globen, Stockholm den 26–27 september. Dreamhack är världens största datorfestival, mässa och LAN-party. Förra årets svenska event lockade mer än 40 000 deltagare och i år räknar man med att denna siffran kommer att stiga ytterligare. Årets Dreamhack kommer att innehålla fem huvudaktiviteter:

- Världsklass eSports – live på scen
- Dreamexpo – Stockholms bästa Gaming och Tech Expo
- Nyckeltalare inom spelutveckling
- Skandinaviens största hackathon
- Stockholm eSports & Game Congress.


Om ”Det nya nationella inkubatorprogrammet”

Ni har väl inte missat livesändningen från SISP’s (Sweden Incubators and Science Parks) seminarie om det nya nationella inkubatorprogrammet från årets Almedalen. Se sändningen här!