Årets BBI-dag är fullbokad!


BBI håller innovationsworkshop på Catwalk14

Den 9 oktober gick den 9:e upplagan av affärseventet Catwalk14 av stapeln på Marinmuseum i Karlskrona. Eventet som arrangeras av affärsnätverket TelecomCity är en uppskattad mötesplats för företag inom ICT-området och deras kunder. BBI fick i uppgift att avsluta dagen med en innovationsworkshop.

Eventdeltagarna fick i uppgift att komma fram till en affärsidé och utveckla affärsmodellen kring den under 10 minuter. Därefter fick de möjlighet att pitcha sin idé på 45 sekunder. ”Den här övningen borde man göra lite då och då i det egna företaget, för att fånga upp värdefulla tankar och idéer hos personalen” blev utlåtandet från en av deltagarna.


All Binary tilldelas SKAPA Utvecklingsstipendium

Den 2 oktober delades Sveriges innovationspris ut vid stiftelsen SKAPA:s Innovationsgala på Nalen i Stockholm. Tomas Sareklint, All Binary blev utsedd till vinnare i Blekinge för SKAPA Utvecklingsstipendium.


Syftet med SKAPA Utvecklingsstipendium är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Man vill belysa den betydelse som innovationer har för den ekonomiska utvecklingen. En förutsättning för tillväxt är stimulans till nytänkande. Stiftelsen bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986.

Tomas Sareklint Vd på BBI-företaget All Binary har utsetts till vinnare för Blekinge Län och belönades med 10 000 kronor och ett diplom för sitt ”adaptiva prognossystem för förbättrad kollektivtrafik”.


Företagens framgångar firas med tårtkalas

Några av företagen på Blekinge Business Incubator har haft framgångar värda att firas. Då är det på sin plats med tårtfika och bubbel.


Företag från Gameport berättar om egenföretagande i spelbranschen på DreamHack

Hur gör man egentligen när man vill starta en egen studio? Vad ska man ha för utbildning, och vad ska man göra under den? Hur beräknar man scope till sitt första spel? Tre företag från Gameport berättar om sin resa - Martin Sundberg (Gatling Goat Studios), Robin Hjelte (Forgotten Key) och Tobias Kärrman (Number TwentyFive Entertainment). Johan Toresson, Affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator finns också representerad i panelen.

Dreamhack, Game Talk Stage, Lördag 27 september kl. 16.15