Stöd unga entreprenörer – ”Unga Ekar”

För ett år sedan startade vi projektet ”Unga Ekar” med syfte att motverka ungdomsarbetslöshet och samtidigt främja ung företagsamhet. Vi bestämde oss helt enkelt för att kavla upp ärmarna och agera konkret för att förbättra de ungas situation i Blekinge!

Är du engagerad i ungdomars utveckling kan du vara med och stötta ungdomsföretagen genom att ge ett bidrag som hjälper dem att komma igång. Det är enkelt, maila ditt namn och det belopp du vill stötta med till ungaekar@b-b-i.se. Pengarna går helt och hållet till ungdomsverksamheter med potential. Utöver det ekonomiska stödet får ungdomsföretagen coachning från våra affärsutvecklare på BBI.

Läs mer om projektet här >>

Se filmen ”Unga Ekar”>>All Binary – ett av Sveriges hetaste startups 2014

För nionde året i rad utser Internetworld Sveriges hetaste digitala entreprenörer. BBI-företaget All Binary finns med på årets lista. Grattis All Binary!!

Se hela listan här >>


Utveckla företaget med hjälp av din affärsmodell

Idag skapar vi affärsplaner på Inkubatorn. Workshop i Business Model Canvas – ett perfekt verktyg för att hålla sin affärsplan aktuell och levande. Det är också en bra modell för att utvärdera sin verksamhet för att finna områden med potential eller behov av förbättring.En gång om året bjuder vi in vänner, samarbetspartners och intressenter till BBI-dagen för att få tillfälle att berätta om allt spännande som är på gång i inkubatorn. Vad glada vi är för att det blev fullbokat i år igen!

Vi hoppas att ni hade trevligt, att maten smakade och att vi lyckades inspirera med QR-sagor, Digital materia, presentationer om produkter och processer med världspotential, tips om hur man får det att låta som snö eller hur man blir snabbare i trappan för ökad innovation och lönsamhet och mycket mer…

Stort tack för att ni besökte vår dag, hoppas att vi ses igen nästa år!


Damberg vill rikta om delar av det statliga rikskapitalet

Häromdagen och i samband med att regeringen släppte sitt budgetförslag för 2015, kunde man läsa en mycket positiv debattkrönika från närings- och innovationsminister Mikael Damberg i  Dagens Industri. I den nya budgeten föreslås att det statliga riskkapitalet riktas om för att i högre utsträckning tillgodose kapitalförsörjningen till företag i tidiga skeden. Ett efterlängtat förslag på en problematik som Sveriges inkubatorverksamheter har flaggat för under en längre tid.

Han omnämner också inkubatorer som en gynnsam och kunskapsintensiv miljö för utvecklandet av affärsidéer och tillväxtföretag. Damberg menar att det är regeringens uppgift att hela tiden göra det lättare att starta företag, att expandera, exportera och anställa fler medarbetare. Det är i de nya och växande företagen som fler jobb skapas.

Läs hela krönikan här >>